ULUSLARARASI ÖĞRENCiLERİMİZ OMÜ TANITIM GÜNLERiNE KATILDI

23 Mayıs 2024'de Yaşam Merkezi önünde gerçekleşen OMÜ Tanıtım'ına Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Terzi ve Prof. Dr. Selim Eren, Birim Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ve üniversitemizdeki tüm fakülte Dekanları ve personelleri katıldı. Uluslararası Öğrencilerimiz Türk Cumhuriyetleri Sahnesi ve Uluslararası Öğrenci Sahnesi ile 2 saat boyunca birbirinden renkli sahne performansları paylaştılar. Büyük bir ilgiyle karşılanan bu sahnelerde Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Moğolistan, Afganistan,Kırgızistan ve Türkiye ülkelerinden milli şiirler, danslar, kıyafetler, yöresel gösteriler ve şarkılar sahnelendi. OMÜ tanıtımı kapsamında üniversitemizin tüm birimlerinin stand açtığı tanıtım gününde Uluslararası Öğrenci Topluluğu da standlarda yer aldı. Standlarda sergilenen yöresel yemekler, kıyafetler ve eşyalar büyük ilgi gördü. Festival tadında geçen tanıtım gününde üniversitemizin bilimsel ve teknolojik açıdan donanımı göz doldururken, kültürlerarası öğrenme ortamları oluşturmak bakımından eşsiz bir imkan sunduğu çoğunluğu ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan ziyaretçilere sunuldu.