ULUSLARARASI ÖĞRENCİ AKADEMİSİ - BAFRA GEZİSİ
31-05-2024

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası öğrencileri, YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamındaki “Samsun Şehri, Kültür ve Tarihi Atölyesi” dersinde, Bafra Kuş Cenneti ve Sürmeli Köyü’nün pazar alanını ziyaret etti.

Kuş Cenneti’nde rehber eşliğinde otobüs gezisi yapıldıktan sonra Sürmeli Köyü’ne hareket edildi. Sürmeli köyünde yapılan bilgilendirme dersine Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar, Sürmeli Mahallesi Derneği (SÜRDER) Başkanı Aşire Yılmaz, SÜRDER Derneğinin Kurucusu Süleyman Özata ve ondan fazla ülkeden öğrenci katıldı.

SÜRDER Mahallesi Derneği Başkanı Aşire Yılmaz ziyarete gelen Uluslararası öğrencilere kendilerinin ürettiği ürünleri ve yapılış şekillerini tanıttı. SÜRDER Derneğinin Kurucusu Süleyman Özata organikz pazarın kuruluş ve işleyiş süreçleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Ziyaret, yemek ve semaver çayı ikramıyla sona erdi.

Hazırlayan : Nazik Anarbekova