Menü


Rektör Prof. Dr. Yavuz ÜNAL Filistinli Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, üniversitemizdeki Filistinli öğrencilerle Merkez Kütüphanesi’nde buluştu. Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini dinleyen Prof. Dr. Ünal İsrail’in yaptığı terör nitelikli saldırıların aslında bir sonun başlangıcı olduğunu belirtti. Ancak genel olarak Filistin halkının özel olarak ise onların bir parçası olan OMÜ’deki Filistinli öğrencilerin psikolojik açıdan güçlü ve dayanıklı olması gerektiğini sözlerine ekledi. Filistin halkının verdiği mücadeleyi desteklemek için OMÜ’de okuyan Filistinli öğrencilerin bir arada olması gerektiğini, birbirlerine sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı. Filistinli öğrencilerimizin maddi ve manevi olarak yanında olduğunu ve taleplerini karşılayacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal kalbimiz ve dualarımız Filistin halkıyladır diyerek temennilerini belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren ise İsrail’in bir vahşet yaşattığını ve bunun bir insanlık sorunu ve suçu olduğunun altını çizdi. Sosyal medyadaki bilgi kirliği karşısında dikkatli olmak gerektiğini, bunun için de Filistinli öğrencilerin yaşanan gerçekleri ve Filistin halkının haklı davasını anlatacak etkinlikler düzenlemesi gerektiğini belirtti.

OMÜ Filistin Ülke Temsilcisi Ahmed Hattab Filistin halkının mücadelesinin aynı zamanda ekonomik alanda olduğunu ve İsrail mallarını boykot etmek gerektiğini söyledi. Özellikle öğrenciler olarak akademik ve mesleki açıdan büyük bir gayret göstererek kendi alanlarında başarılı olmak için çabalayacaklarının sözünü verdi.

Filistinli öğrenciler ailelerinden haber alamadıkları için kaygılarını ve aile üyelerini kaybeden öğrencilerimiz acılarını dile getirdiler. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren bu acıları paylaştıklarını ve yanlarında olduklarını belirttiler.

Hazırlayan Nazik Anarbekova