OMÜ’de Voleybolun Kültürlerarası Buluşması
30-07-2024

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından 8-12 Haziran 2024 tarihleri arasında Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesin’de voleybol branşında “Renklerin Dansı Uluslararası Voleybol Turnuvası” adıyla bir turnuva organize edildi.

6 ülke takımının karşı karşıya geldiği turnuvada eşleşmeler Uluslararası Öğrenci Topluluğunun resmî sosyal medya hesabında canlı yayınla yapılan kura çekilişiyle belirlendi.

Turnuva OMÜ-Türkiye, OMÜ-Azerbaycan, OMÜ-Kazakistan, OMÜ-İran, OMÜ-Afganistan, OMÜ-Pakistan takımlarından oluştu.

Finale çıkan OMÜ-Afganistan ve OMÜ-İran Takımları arasında oynanan maçta OMÜ-İran takımı şampiyon oldu.

Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu’nun kupa takdim konuşmasının ardından şampiyon OMÜ-İran Takımı, şampiyonluk kupasını Afrikalı Öğrenciler Temsilcisi Ahmadou Diallo’dan aldı.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar’ın da eşlik ettiği turnuvaya izleyici ve oyuncu olarak yoğun ilgi gösteren öğrenciler, yarıyıl sonu sınavları ve bayram tatili öncesi spor kampüsüne yakışır şekilde voleybolla dolu vakit geçirerek organizasyona imkân sağlayanlara teşekkürlerini iletti.