Menü


OMÜ’de Kültürler arası futbol turnuvası
31-07-2024

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu, 8-12 Haziran 2024 tarihleri arasında futbol branşında “Millî Paslar Küresel Dostluklar Dünya Kupası” adlı turnuvayı düzenledi.

Turnuva eşleşmeleri, Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun sosyal medya hesabında yapılan canlı yayındaki kura çekilişiyle belirlendi. 15 ülkenin katıldığı futbol turnuvasına OMÜ Akademisyenler Takımı da dahil oldu. Turnuva kapsamında, final maçı öncesinde ülke oyuncularından oluşan karma futbol takımları dostluk maçı yaptı. Ayrıca, kaptanlardan oluşan bir takım ile Filistin Takımı arasında oynanan Filistin özel maçının ardından Filistin Takımı’na 'Onur Kupası' verildi.

Finalde Azerbaycan ve Suriye takımları karşı karşıya geldi ve OMÜ-Suriye Takımı şampiyon oldu. Kupa töreninde OMÜ-Suriye Takımı ödülünü Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu’ndan aldı. Filistin Onur Kupası ise Kazakistan Ülke Temsilcisi Orazkhan Moldakhmet tarafından Filistinli öğrencilere takdim edildi.

Turnuvaya büyük ilgi gösteren öğrenciler, yarıyıl sonu sınavları ve bayram tatili öncesi futbol dolu vakit geçirerek organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkürlerini iletti.