Menü


ENDONEZYA’LI ÖĞRENCİLERİMİZDEN KÜLTÜR BULUŞMASI ETKİNLİĞİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası Öğrenci Topluluğu'ndaki Endonezyalı Öğrenciler tarafından Endonezya Kültür Buluşması başlıklı etkinlik Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKM) düzenlendi. Dünyanın en kalabalık 4. ülkesi ve 17 bin adadan oluşan Endonezya’nın farklı ve ilgi çekici kültürel özellikleri katılımcılara eğlenceli sunumlarla tanıtıldı.

Etkinlik Maulana Malik İbrahim Malang İslam Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. M. Zainuddin, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Endonezya Fahri Konsolosu olan Dr. Eren Günhan Ulusoy ve OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır’ın protokol konuşmalarıyla başladı. Etkinliğe aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren ve OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu katıldı. Çok sayıda akademisyen, öğrenci ve konuğunda ilgiyle takip ettiği etkinlikte protokol konuşmalarının ardından iki üniversite arasında Uluslararası İşbirliği Protokolü imzalandı.

Protokolün birçok öğrenci ve öğretim üyesinin bilimsel ve kültürel gelişimine katkı sağlaması temennisinin dile getirildiği etkinlikte sahne gösterilerine geçildi. Sahne gösterilerinin operatörlüğü Sağlık Yönetimi (Tezli Yüksek Lisans) öğrencisi Baqiyatullah Nashiruddin Alba tarafından başarılı ve keyifli bir şekilde gerçekleştirildi.

Endonezya’nın eşsiz doğa harikaları ve çeşitli kültürel zenginlikleri sunumla tanıtıldıktan sonra Endonezya’nın bölgelerini anlatan Medley Nusantara isimli dans gösterisi gerçekleştirildi. Birlik, gurur, işbirliği, uyum, hız, hassasiyet, geleneğe saygı, liderlik ve kendine güven gibi derin anlamlar içeren Saman Oyununun ardından katılımcılara sorular yöneltilerek doğru cevap verenlere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Endonezyalı öğrenciler tarafından yöresel kıyafet gösterisi yapılan etkinlik organizatörlere hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Hazırlayan: Nazik ANARBEKOVA