Biz Kültür Elçileriyiz!

Eğitim Fakültesinde seçmeli ders olarak okutulan “Kültür ve Dil” dersini alan yerel ve uluslararası öğrencilere kültürel farkındalık, çokkültürlülük ve kültürel miras konuları anlatılmış, “kültürün” toplumsal bir olgu olduğu gerçeğinden hareketle genç kuşaklara kendinden önceki kuşaklardan öğrendiklerini ve kendilerinin kültürlerinin bütününe katkılarını sonraki kuşaklara aktardığı bilgisi verilmiş ve kültürlerinin   kendi toplumlarının mirası olduğu bilgisi paylaşılmıştır. Prof. Dr. Nalan KIZILTAN ve Prof Dr. Rıfat GÜNDAY tarafından öğrencilere “Biz Kültür Elçileriyiz” başlıklı proje verilerek somut (maddi kültür) bileşenleri ve somut olmayan kültür (manevi kültür) bileşenlerini de içeren ülke tanıtım sunuları hazırlatılmıştır.