Menü


BANGLADEŞ İLE DÜNYA ANA DİL GÜNÜ

Bahar yarıyılının başlamasıyla birlikte Üniversitemizde öğrenci etkinlikleri de ivme kazandı. Bu kapsamda “Dünya Ana Dil Günü” kutlandı.

Uluslararası İlişkiler Birimi Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından düzenlenen ve OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, OMÜ TÜRKÇE Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Saraç, akademisyenler, idari personel ile çok sayıda yerli ve uluslararası öğrenci katıldı. İstiklal Marşı ve Bangladeş Ulusal Marşının çalınmasıyla başlayıp Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Bangladeş Ülke Temsilcisi MD. ABU YOUSUF IRAJ günün anlama ve önemine dair bir konuşma yaptı. Iraj; 1952 yılında üniversite öğrencilerinin öncülük ettiği gösteriye Bangladeş halkının yerel dillerini kullanabilmek için ölümü göze alarak büyük bir mücadele verildiğini söyledi. “Çıkan olaylar sonucunda ne yazık ki bazı üniversite öğrencilerinin hayatlarını kaybettiğini dile getiren Iraj, bu olayı takiben UNESCO tarafından bu olayın yaşandığı 21 Şubat “Dünya Ana Dil Günü” olarak kabul edildiği şeklinde konuştu.

OMÜ TÜRKÇE Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Saraç da her dil, kültür medeniyetin bütün unsurlarıyla dünyaya eşsiz bir zenginlik kattığını vurguladı. OMÜ de bulunan 50 bin öğrenciden 5 bininin Uluslararası Öğrencilerden oluştuğuna dikkat çeken Uluslararası Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, 4 Bangladeş öğrencimiz olduğunu vurguladı. Programın ardından OMÜ-TÜRKÇE Hazırlık Sınıfı öğrencileri şarkı, performansları izleyicilerin beğenisini kazandı.