Menü


Azerbaycan Zafer Günü OMÜ’de Kutlandı

Karabağ Zaferi’nin 3’üncü yıl dönümü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde (AKM) düzenlenen etkinlikle hatırlandı.

Türkiye ve Azerbaycan Millî marşıyla başlayan etkinlik, Şehitler için yapılan saygı duruşuyla devam etti.

Etkinliğe OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, OMÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar, öğrenciler ve konuklar katıldı.

Bir Beden İki Can, Türkiye- Azerbaycan

OMÜ-Azerbaycanlı öğrencilerin Ülke Temsilcisi Mikayıl Müşfik, “Tarih boyunca  Türkiye- Azerbaycan birbirimize yardım eli uzattık. Bu savaşta da Türkiye; diplomatik, siyasi, manevi olarak Azerbaycan’a destek verdi. Biz Azerbaycan halkı kardeş ülkemizin verdiği desteği unutmayız. Bir beden iki can, Türkiye- Azerbaycan.” diye konuştu. Azerbaycan Ülke Temsilcisinin konuşmasını protokol konuşmaları takip etti.

TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, Azerbaycan ve Türkiye’nin dosttan öte kardeş olduğunu vurguladığı konuşmasında, Türk dünyasının birlikteliğinin ve Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin önemine ve bu ilişkilerin Karabağ Zaferi’ndeki görünümlerine dikkat çekti.

Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu uluslararası öğrenciler arasında genel olarak tüm dünyadan öğrencilere ve Türk dünyasından öğrencilere verilen hizmetlerin, özel olarak ise Azerbaycanlı öğrencilere verilen hizmetlerin önemini vurgularken Azerbaycan’lı öğrencilerin nicelik ve nitelik olarak dikkat çektiğini belirtti. Kurşunoğlu, Karabağ Zaferi’ni acısıyla ve yengi boyutuyla yürekten hissettiklerini sözlerine ekledi.  

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin kader birliğinden bahsederken gençlerin millî bir şuurla yetişmesinin önemini vurguladı. Özellikle Filistin’de yaşananlara dikkat çeken Prof. Dr. Eren medeniyet geliştirmenin yolları üzerinde durdu.

Azerbaycanlı öğrencilerin dans gösterisi, Karabağ Savaşını anlatan kısa filmler ve Azerbaycan millî şarkıları ile devam eden programda katılımcılara duygulu anlar yaşatıldı.

                                                                                                        Hazırlayan

Nazik Anarbekova