Azerbaycan Günü Kutlandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen “Azerbaycan Tanıtım Günü”nde kardeşlik vurgusu ön plana çıkarken Azerbaycanlı öğrencilerin sergilediği gösteriler de katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

OMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen tanıtım günü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü  Prof. Dr. İzzet Akça, Azerbaycan’dan misafir olarak gelen  Doç. Dr.  Mesude Veliyeva Altun, Samsun Azerbaycan Öğrencileri Temsilcisi Baba Osmanov,  akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Azerbaycan’ın kültürünü tanıtan video gösterimi katılımcılarla paylaşıldı. Video gösterimi sonrasında ise Azerbaycanlı öğrenciler hazırladıkları tiyatro, halk oyunları ve icra ettikleri yerel müziklerle konuklara birbirinde güzel anlar yaşattı. Tanıtımın ardından konuklara, Azerbaycan dolmasının ikram edilmesiyle tanıtım günü sona erdi.