Azerbaycan 20 OCAK Katliamı

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Birimi, Azerbaycanlı Öğrenciler Topluluğu tarafından Azerbaycan’da 20 Ocak 1990’da Sovyet güçlerinin Bakü’ye girmesi sonucu yaşanan “Kanlı Ocak” katliamında ölenler, 32. yılında düzenlenen programla anıldı.

20 Ocak’ta yaşananların ve şehitlerin yer aldığı fotoğraflara ilişkin serginin de yer aldığı programda; 20 Ocak’ta yaşanan katliama ilişkin bilgilendirme konuşması ve video tanıtım gösterimi yapıldı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen anma törenine OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Azerbaycan Büyükelçiliği Baş Katibi Elxan Zeynalov, OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azer Gasımzade, Azerbaycanlı Öğrenciler Temsilcisi Mikayıl Müşvik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program Azerbaycan Müzik Topluluğunun günün anlam ve önemine ilişkin şarkıları seslendirmesiyle son buldu.