Afrikalı Öğrencilerimiz Futbol Turnuvasında Buluştu

Kampüsümüz renkli ve coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yaparak Afrikalı öğrencileri bir araya getirdi. Afrikalı öğrencilerin kaynaşması ve sporun gücünü vurgulamak amacıyla düzenlenen Futbol Turnuvası, 17-21 Temmuz tarihleri arasında OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilim Fakültesi halı sahasında gerçekleştirildi.

Turnuvada, altı takım mücadele etti: AFRODREAM FC, SAO FC, AZAWAD FC, HORMUD FC, RİO FC ve FC GORGOR. Katılımcılar arasında Çad, Gabon, Somali, Nijerya, Mali, Gine, Gana, Ruanda ve daha birçok Afrika ülkesinden gelen öğrenciler yer aldı. Bu çok kültürlü etkinlik, farklı milletlerden öğrencilerimizi ortak bir sevgi ve saygı duygusuyla kenetledi.

Turnuvada, heyecan dolu bir final maçı SAO FC ile RİO FC arasında oynandı. Son düdükle birlikte SAO FC, rakibini 6-3'lük skorla mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu.

Afrikalı öğrenciler, turnuva ile futbolun birlik, dayanışma ve dostluğu pekiştiren bir spor olduğuna dikkat çekmek istediler.

Futbol Turnuvası'na imkan sağlayan OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı, Dekan Yardımcıları ve tüm personeline Afrikalı öğrenciler teşekkürlerini sunuyor.