Afrika Etkinliği
29-07-2024

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından 07.06.2024 tarihinde  düzenlenen ‘Afrika Kültür ve Tanıtım Günü’ etkinliği öğrencilerimizin yoğun katılımıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşti.
Afrikalı öğrencilerimizin kendi kültürlerini tanıttığı bu programa; Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-TÜRKÇE) Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar, Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği (SAMÜDER) Başkanı Av. Hakan Karaduman, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda Afrika sunumu, dans gösterisi, şarkı dinletisi, şiir okuması, tiyatro oyunu ve geleneksel Afrika kıyafet gösterisi gerçekleştirdi ve hediye takdimi ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.