OMÜ ÖĞRENCİLERİNE KAZAKİSTAN’DA EĞİTİM GÖRME İMKÂNI

ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURU

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, öğrencilerine, Kazakistan’daki köklü, güçlü ve başarılı iki üniversitede değişim öğrencisi olma fırsatı sunuyor.

Gerekli belgeleri sağlayarak Kazakistan Turan Üniversitesi (Turan University) ve Kazakistan Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nde (Kazakh National Women's Teacher Training University) 1 dönemlik değişim öğrencisi olabilirsiniz.

Kazakistan’daki her iki üniversite de gönderilen öğrencilere ücretsiz Konaklama imkânı sunmaktadır ve harç ücreti almamaktadır.

Değişim öğrencisi olmak isteyen öğrencilerimizin ilgili üniversitelerin internet siteleri üzerinde fakülte ve bölümlerdeki derslerle ilgili bir ön araştırma yapmaları gerekmektedir. Ön araştırmanızda öğrencisi olduğunuz mevcut bölüme karşılık gelen bölümlerin derslerinden bir liste oluşturmanız tavsiye edilmektedir. Araştırmanız için şu linkleri kullanabilirsiniz: Turan University için https://turan.edu.kz/en/ ve Kazakh National Women's Teacher Training University için https://kazmkpu.kz/en

Başvuru İçin Gerekli Şartlar

1) Aşağıda listelenen fakültelerden birinde OMÜ öğrencisi olmak

- Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi

- Bafra İşletme Fakültesi

- Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

- Eğitim Fakültesi (sadece kız öğrenciler)

- Güzel Sanatlar Fakültesi

- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

- İletişim Fakültesi

- İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

2) İngilizce (B1 düzeyi) veya Rusça (B1 Düzeyi) bilmek.

Başvuru için Gerekli Belgeler

-İngilizce B1 belgesi veya Rusça B1 Belgesi ya da B1 seviyesine denk gelen sınav puanlarını gösterir dil belgesi. NOT: Bahsi geçen belgeleri getiren öğrencilerin sınava girmesi zorunlu değildir. Belge sunamayan öğrencilerimizin üniversitemizin birimlerinin yaptığı dil sınavından yeterli puanı alması gerekmektedir.

-İletişim Bilgileri içeren CV

-Öğrenci belgesi

-Transkript

-Ön araştırma dosyası (Dosyanın bir kopyasını kendinizde saklayınız)

Başvuru Yeri

Uluslararası İlişkiler Birimi

Posta Adresi: Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Binası, 3. Kat Uluslararası İlişkiler Birimi

Sorumlu personel: Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Olcay Bayraktar

e-posta: olcay.bayraktar@omu.edu.tr

-Başvurular yüz yüze, posta veya e-posta yoluyla yapılabilmektedir. Başvuru için gerekli belgelerin eklendiği ve başvurmak istediğinizi açıkça dile getiren bir e-posta ile başvurabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri

19 Haziran 2023-15 Temmuz 2023 tarihleri arasındadır.

NOT: Mülakat Tarihi ve Yeri adaylara bildirilecektir.