Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 30. Yıl Dönümü

Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30. yıldönümü sebebiyle, Birimimiz, Üniversitemiz’ de öğrenim gören Türkmenistanlı öğrencilerle pandemi koşullarına riayet edilerek kutlama etkinliği düzenledi.

Türkmenistan Büyükelçiliği iş birliğiyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşen etkinliğe Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Türkmenistan Türkiye Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk ile Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep,  OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkmenistan’ın doğasını, kültürünü ve tarihini yansıtan fotoğraflarla Türkmenistan’a özgü eşyaların yer aldığı sergi açılışıyla başlayan etkinlik, iki devletin milli marşlarının okunmasının ardından yapılan açılış konuşmalarıyla devam etti.