Menü


Türkiye'de - Afrika'da Eğitim ve İş Olanakları Çalıştayı

2015-2016 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 370 Afrikalı öğrenciye ev sahipliği yaparak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Afrikalı öğrencilerin eğitimde ilgi duyduğu bir üniversite konumuna gelmiştir. İki yıldır Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Türkiye'de - Afrika'da Eğitim ve İş Olanakları" çalıştaylarıyla sadece eğitim alanında değil, iş alanında da Afrikalı öğrencilere olanaklar sunmak için çalıştayda Afrika ülkelerinin Büyükelçileri, Eğitim Bakanları, Eğitim Ateşeleri, Elçilik Ateşeleri, İş adamları, TÜSİAD, MÜSİAD, STSO, YTB ve Akademisyenler hazır bulundular.

Çalıştayda Afrikalı delegeler, Afrikalı Öğrencilerin sorunlarını masaya yatırarak çözüm arayışına girdi; öğrencilere burs olanakları ve fırsatlar hakkında bilgiler aktarıldı.

Uluslararası öğrencileri; sadece dış temsilciliklerle değil, kentle de buluşturmak için fırsatlar yaratılması konusu gündeme getirilerek uluslararası öğrencilere daha iyi hizmet verebilmek için bu tür çalıştayların geleneksel hale getirilmesi önem kazandı.