Menü


Türk Dünyasının Ortak Acısı: Hocalı Katliamı

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan Karabağ Savaşı sırasında, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992’de Ermeni güçlerin katlettiği 613 Azerbaycan Türkü, ülkemizde olduğu gibi  Üniversitemiz de yapılan programla anıldı.

Anma programı, Hocalı’da mezalime uğrayarak hunharca katledilen Azerbaycan Türklerinin hatırasını yaşatmak, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu katliamı belleklerde diri tutmak için geçtiğimiz yıl Üniversite tarafından yaptırılan Hocalı Şehitleri Anıtı’nda düzenlendi.

OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi ve Uluslararası Öğrenci Ofisi’nin organizasyonuyla Kurupelit Kampüsü’nde gerçekleşen programa; Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serkan Şen ile Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Azer Kasımzade, akademisyenler, Uluslararası İlişkiler Biriminden Öğr. Gör. İsmail Hodziç ile Uluslararası Öğrenci Ofisi Sorumlusu Ahu Gürbüz, Azerbaycanlı ve Türk öğrenciler katıldı.