Suriye Tanıtım Günü ve Aydınlanma Günü

“Suriye Tanıtım Günü” etkinliğine aynı zamanda "Aydınlanma Günü” olarak kutlandı.

Uluslararası İlişkiler Birimi, Uluslararası Öğrenci Ofisi ve beraberindeki Uluslararası Öğrenci Topluluğu paydaşlığında organize edilen ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (OMÜ-TÜRKÇE) de destek verdiği etkinlikler dizisi, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi.

Tanıtım günü ve kutlama etkinliğine;  Akademisyenler, idari personel ile çok sayıda yerli ve uluslararası öğrenci katıldı.

Programdaki etkinlikler dizisi ise Suriyeli öğrencilerin şiir okumasıyla başladı. Aydınlanma Günü'nü  kutlamak amacıyla seslendirilen şiire OMÜ’lü uluslararası öğrenciler de eşlik etti. Arkasından Suriyeli Öğrenciler  " Geleceğimizi İstiyoruz" isimli tiyatro sergileyerek  performanslarıyla izleyicilerin beğenisini kazandı.

Programda ayrıca  Suriyeli  öğrenci gitar eşliğinde seslendirdiği Arapca şarkı etkinliğe renk katarken,izleyicilerden  yoğun alkış aldı.

Program sonunda,  etkinliklerde görev alarak hünerlerini sergileyen öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.