Rektör Ünal, Kırgızistan Büyükelçisi Kazakbaev’i Konuk Etti

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'ı ziyaret etti.
Ziyarette, Türkiye ve Kırgızistan arasındaki yükseköğretim iş birlikleri, öğrenci ve akademisyen hareketliliği, sosyal ve kültürel etkileşim konuları görüşüldü.

Rektörlük makamındaki ziyarete yanı sıra, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Samsun’daki Kırgız öğrencilerin temsilcisi Nazik Anarbekova ile OMÜ İletişim Fakültesi Öğrencisi Rysbek Ysmanov da eşlik etti.

Rektör Ünal, Kırgızistan'ın önemine vurgu yaparak ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Büyükelçi Kazakbaev ise  2 ülkenin mevcut ilişki ve ortak mirasına işaret ederek Kırgızistan’ın bağımsızlığını elde ettiği tarihten bu yana Kırgız öğrencilerin Türkiye’de eğitim aldığını belirterek öğrenci sayısının daha da artmasından mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Ziyaret, hediyelerin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.