Özbekistan’lı Öğrencilerle Kuş Cenneti Gezisi

Özbekistan’ın Taşkent şehrindeki El Fraganus Üniversitesi ve Perfect Üniversitesinden değişim programıyla Ondokuz Mayıs Üniversite’ne (OMÜ) gelen 20 Özbekistanlı öğrenciyle Samsun’da bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti gezisi yapıldı.
Üniversitelerinin tıp, iktisat, turizm fakültelerinden gelen Özbekistan’lı öğrencilere gezi sırasında Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Olcay Bayraktar eşlik etti. Gezi sırasında Samsun Büyükşehir Belediyesi rehberleri farklı kuş türlerini ve deltanın özelliklerini öğrencilere tanıttılar. Ayrıca öğrencilere kuş halkalama sırasında yapılan uygulamalar ve kuşların halkalandıktan sonra serbest bırakma işlemi de gösterildi. Kuş Cenneti turunun ardından öğrenciler bisikletlere binerek Kuş Cenneti içerisinde birlikte eğlendiler ve fotoğraf çekiminin ardından gezi sona erdi.