Özbek Öğrencileri Ülkelerini Tanıttı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi ile Uluslararası Öğrenci Topluluğunun iş birliğinde, Özbekistan Anayasasının 27. Yılı dolayısıyla “Özbekistan Tanıtım Günü” düzenledi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Shuhrat İkramov, Eğitim Ataşesi Bobur Togayev,  Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Akça, Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Ergash Jumaev, Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Gulomjon Sobirov,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Özbekistan kültürünü tanıtan şiir, şarkı , dans gösterileri yapıldı ve  Özbekistan mutfağının sevilen yemeği Özbek pilavı katılanlara ikram edildi.