Menü


OMÜ - ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ÜLKE TEMSİLCİLERİ BİR ARADA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)’de öğrenim gören 50 farklı ülkeden temsilci öğrenciler Eğitim Fakültesi A Blok Seminer Salonunda bir araya geldi. Toplantıya ev sahipliği yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı ülke temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıya Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar ve 50 farklı ülkeden temsilci öğrenciler katıldı.

Uluslararası Öğrencilerin dayanışmasını sağlayacağız

Toplantıda açılış konuşmasını yapan OMÜ Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, öğrencileri her konuda destekleyeceğini belirterek, “Uluslararası Öğrenciler olarak sizlerin dayanışma içerisinde olmasını sağlayacağız. Bu dayanışma iş birliğini gerektirecek, sorunlarınızı birlikte değerlendireceğiz ve sorunlarınıza birlikte çözüm arayacağız. Her biriniz farklı kültürden, farklı zihniyetten geliyorsunuz. Bu, büyük bir güçle ve zenginlikle olaylara bakabilmemizi sağlıyor. Bugün sizin ve tüm öğrencilerimiz için katma değer oluşturacağını düşünüyorum” dedi.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar’ın bilgilendirmeleri ve Ülke Temsilcilerinin değerlendirmeleriyle geçen toplantıda ülke temsilciliğinin tanımı, Uluslararası Öğrenci Topluluğu, Uluslararası Öğrenci etkinlikleri, kültürlerarası öğrenme ortamı oluşturmak gibi konular üzerinde tartışmalar yapıldı.

Hazırlayan: Nazik Anarbekova