Menü


OMÜ'DE "AKSA TUFANI, KURTULUŞ YOLUNDA BİR ADIM" PROGRAMI DÜZENLENDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) öğrenim gören Filistinli öğrenciler tarafından "Aksa Tufanı, Kurtuluş Yolunda Bir Adım" programı gerçekleştirildi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde OMÜ Uluslararası Öğrenciler Topluluğu ve Samsun Filistinli Öğrenciler Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal konuşmasında, insanlık olarak yaşanan katliama ses çıkarılmaması halinde Filistin diye bir yer kalmayacağını söyledi. Filistin halkının yanında olmak gerektiğini belirten Ünal, "Kudüs ve Filistin, bizim için sıradan bir coğrafya değildir. Her şeyden önce gönül bağımız var. Orada olan her şey bizi de ilgilendirir. Özgür bir Filistin devletini inşa edecek olanlar sizlersiniz. Dünyada sözü geçen bir aktör olmak için özel çaba sarf etmeniz gerekiyor. İstek ve ihtiyaçlarınızı karşılamada daima yanınızdayız diyerek insanlık vicdanının hiçbir zaman tahammül edemeyeceği bir dönemden geçildiğini dile getirdi.

"Bu ilk savaşımız değil, son savaşımız da olmayacak"

Türkiye’deki Filistinli Öğrencilerin Dernek Başkanı Abdelrahman Al-Farra ise acı günler yaşadıklarını vurgulayarak, "Acaba bugünler ne zaman bitecek, ne zaman sona erer, bilmiyoruz. Bu ilk savaşımız değil, son savaşımız da olmayacak. Filistin, kurtuluşuna kadar mücadele edecek. Savaş sona erdiğinde Filistinliler olarak, Müslüman kardeşlerimizle Kudüs'te namaz kılacağız inşallah." ifadesini kullandı.

OMÜ Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Filistinli Ahmed Hattab da Gazze'deki vahşet eylemlerinin insanlık dışı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Gazze'de her geçen dakikada bir ev, cami ve hastane bombalanıyor. Çocuk, yaşlı, kadın demeden gerçekleştirilen katliamlarda binlerce kişinin hayatını kaybettiğini görüyoruz. Gazzeli çocuklar korkuya, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalıyor ve bunlar yaşanırken maalesef İslam alemi yerinden hareket etmiş durumda değil. Herkes bize, 'Oradakilerin durumu nedir acaba? Oradakiler iyiler mi?' diye soruyor. Merak etmeyin, onların durumları çok iyi. Emin olun bizimkinden çok daha iyi. 'Neden?' diye sorarsanız, çünkü mücahit onlar, sabredenler onlar. Allah bize de bu davaya sahip çıkanlardan olmayı nasip eylesin."

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Samsun İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil’in katıldığı programa akademisyenler, öğrencilerden ve Samsun halkından oldukça yoğun bir ilgi gösterildi.  Program şiir ve ağıt dinletisi, resim sergisi ile sona erdi.

Hazırlayan: Nazik Anarbekova