Menü


“Nevruz; iyiliği, güzelliği, kardeşliği ve barışı çağrıştırıyor”

OMÜ Yaşam Merkezi’nin önünde bulunan açık hava sahnesinde düzenlenen nevruz kutlamasına; Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekili Erhan Usta, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, fakülte dekanları, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı, tarihin eski zamanlarından beri kutlanmaktadır. Özellikle bizim coğrafyamızda bu bayram çok etkin bir şekilde yıllardır kutlanıyor. Ama 2010 yılından beri Birleşmiş Milletler Dünya Manevi Miraslarını Koruma Kurulunun kararıyla Dünya Nevruz Bayramı olarak da kutlanmaya başlandı. Nevruz kelimesi; iyiliği, güzelliği, kardeşliği ve barışı çağrıştırıyor. İnsanlığın bu güzel değerlerini hatırlan böyle bir günde, OMÜ ailesi olarak misafirlerimizle birlikte Nevruz Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Allah, bütün günlerimizi kardeşlik ve barış içerisinde yaşamayı nasip etsin.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından;  Mini konserler, büyük ilgiyle çekti, Nevruz ateşi unutulmadı, Halat çekme yarışmasında büyük çekişme yaşandı,Stantlar ziyaret edildi.