Menü


Kazakistan’ın Bağımsızlığının 32. yılı OMÜ’de Kutlandı

Kazakistan Bağımsızlık Günü vesilesiyle Kazakistan Tanıtım Günü 15 Aralık günü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. 

Bağımsızlık uğruna can veren şehitleri anma ile başlayan program İstiklal Marşı  ve Kazakistan Milli Marşının ardından açılış konuşması ile devam etti.

Programa Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof.Dr. Bekir Şişman , Uluslararası İlişkiler Birim Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Özgür Atakan, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar ve çok sayıda öğrenci ve konuklar katıldı. 

TÖMER Müdürü Prof.Dr. Bekir Şişman
konuşmasında katılımcıları Kazakça ve Türkçe selamlayarak Kazakistan ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinden, OMÜ TÖMER bünyesinde Uluslararası Öğrencilere yönelik faaliyetlerden ve Kazak öğrencilerin OMÜ için öneminden bahsetti.

Uluslararası İlişkiler Birim Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Özgür Atakan konuşmasında "Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Kazakistan Üniversiteleriyle ikili iş birliğine büyük önem vermektedir. Halihazırda 13 Kazak Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında ikili iş birliği protokolü bulunmaktadır. Bu sayı Üniversitemizin ülke bazında Asya kıtasındaki en yüksek ikili iş birliği sayısıdır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kazak Üniversiteleriyle akademik personel hareketliliğine de önem vermektedir. Türk vatandaşı öğrencilerimizin de Kazak Üniversitelerinde öğrenci değişiminden faylanabilmeleri için azami çaba gösterilmektedir." dedi.

Ardından kazak öğrencileri Kazakistan’a ait; modern şarkılar, ezgiler, halk dansları, ulusal çalgı Dombra , şiir, Kazakistan’ın geleneksel gösterisi “Tusau kesu”, Milli kıyafet gösterisi ve bilgi yarışması ile etkinliğe renk kattılar. 

Kutlama Programı; fotoğraf çekimi ve “Ben Kazakpın” şarkısıyla  sona erdi.

Hazırlayan: Nazik ANARBEKOVA