KAZAKİSTAN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ OMÜ’DE KUTLANDI

Uluslararası öğrencilerin kültürlerini yansıttığı birbirinden güzel etkinliklere imza atılan üniversitemizde Kazakistan’ın bağımsızlığı kültürel ve geleneksel açılardan çeşitli gösterilerle kutlandı. Kazakistanlı öğrencilerimiz hazırladığı yemekleri ikram ederken bir taraftan da resim sergisiyle görsel bir ziyafet sundu. Ülkelerine özgü farklı etkinlikleriyle sahnede yer alan öğrencilerimiz ezgileri, dans gösterileri, güreş müsabakaları ve tarihlerine dayalı anlatımlarıyla seyircilerin güzel vakit geçirmelerini sağladı. Bağımsızlık gününe açılış konuşmalarıyla Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said KURŞUNOĞLU ve TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bekir ŞİŞMAN eşlik etti. Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Ahmet ÇAKIR, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Olcay BAYRAKTAR ve Sakarya Üniversitesi’nden Kazakistanlı Öğrencileri temsilen misafirlerin de katıldığı etkinliğin sonunda organizasyonda görev alan öğrencilere sertifikaları takdim edildi ve pasta kesimi, fotoğraf çekimiyle etkinlik sonlandırıldı.