BİRİMİMİZDEN ULUSLARARASI BİLİMSEL KONFERANS

OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından düzenlenen Yükseköğretimde Uluslararasılaşma (Internationalization in Higher Education: Navigating Global Challenges and Opportunities Conference) temalı konferans için paydaş toplantısı gerçekleştirildi. Birimimizin uluslararası işbirliği protokolü imzaladığı üniversitelerden konferansımıza yönelik yoğun ilgi sonucunda dünya çapında bir düzenleme komitesi oluşturuldu. Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Somali, Endonezya, Sierra Leone, Pakistan, Kosova, Cezayir, Bosna Hersek, Bangladeş, Arnavutluk, Moldova, Filistin, Uganda ve Malezya olmak üzere toplam 22 üniversite ve Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri konferansımızın düzenleyici ortağı olarak online toplantıda hazır bulundu. Toplantı, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu'nun açılış konuşması ve konferansa ilişkin tanıtımlarıyla başladı ve katılımcılar kendilerini tanıtarak konferansın planlaması hakkında görüşlerini ve önerilerini bildirdiler.