Menü


Bangladeş Tanıtım Günü ve Dünya Ana Dil Günü Kutlandı

2018 – 2019 akademik bahar yarıyılının başlamasıyla birlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) etkinlikler hız kazandı. 109 ülkeden uluslararası rengi bünyesinde taşıyan OMÜ’de bu amaçla “Bangladeş Tanıtım Günü” etkinliğine imza atılırken, aynı zamanda UNESCO tarafından kabul edilen “Dünya Ana Dil Günü” de kutlandı.

OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi, Uluslararası Öğrenci Ofisi ve beraberindeki Uluslararası Öğrenci Topluluğu paydaşlığında organize edilen ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (OMÜ-TÜRKÇE) de destek verdiği etkinlikler dizisi, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi.

Tanıtım günü ve kutlama etkinliğine; Bangladeş Büyükelçi Yardımcısı Sabuj Ahmed ve Büyükelçilik yetkilileri, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kuran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, OMÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü ve aynı zamanda Uluslararası Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. İzzet Akça, OMÜ TÜRKÇE Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Saraç, akademisyenler, idari personel ile çok sayıda yerli ve uluslararası öğrenci katıldı.

Programdaki etkinlikler dizisi ise Bangladeşli öğrencilerin kendi ana dilleri olan Bengalce şiir okumasıyla başladı. Dünya Ana Dil Günü’nü kutlamak amacıyla seslendirilen şiire OMÜ’lü uluslararası öğrenciler de eşlik etti. Arkasından OMÜ-TÜRKÇE Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin, Cahit Sıtkı Tarancı’ya ait “Memleket İsterim” ve Bengalce şiir performansları izleyicilerin beğenisini kazandı.

Programda ayrıca Ankara’dan gelen Bangladeşli öğrenci ve sanatçı Ching Moi Mucumdar’ın enstrüman ‘harmonium’ ile seslendirdiği Bengalce şarkı etkinliklere renk katarken, OMÜ’lü yerli ve uluslararası öğrencilerin sergilediği Bangladeş ulusal dans koreografisi etkinliklerin heyecanını yükseltti. Bangladeş geleneksel kıyafetlerinin tanıtıldığı mini defile ise katılımcıları hayran bırakıp yoğun alkış aldı.

Program sonunda, protokol tarafından etkinliklerde görev alarak hünerlerini sergileyen öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.