Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Yaşam Merkezi açık hava sahnesinde yapılan kutlamaya; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Uzem Müdürü Prof. Dr. İzzet Akça,Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı dekanlar, idari personel, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Prof.Dr. Sait Bilgiç Nevruz ateşini yakarak ateşten atladı ve eski bir Türk geleneğini uygulayarak demir dövdü.

Yumurta tokuşturma, halat germe gibi Nevruz Bayramı’yla özdeşleşmiş oyunlara da katılan Rektör Bilgiç ve beraberindekiler, daha sonra kutlama alanında yöresel yemeklerini ve kıyafetlerini sergileyen Türkmenistanlı, Afganistanlı, Irak öğrencilerin stantlarını gezerek onlarla sohbet etti.