Menü


Azerbaycan Tanıtım Günü

OMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ve Öğrenci Konseyi,  Uluslararası Öğrenci Ofisi, Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği, Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun İl Müdürlüğü tarafından desteklenen tanıtım günü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Azerbeycan Tanıtım Günü’ne Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ise iki ülkenin ortak değerlerine vurgu yaparak “Ne siz ne biz yabancı değiliz, biz kardeş ülkeleriz. Bayraklarımızda sembolize edilen her şey bizim yabancı değil aynı olduğumuzu gösteriyor. Bize bu duyguları hissettiren, bu güzel tanıtım gününde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve iki ülkenin de Allah yardımcısı olsun diyorum.” dedi. Konuşmaların ardından Azerbaycan’ın tanıtıldığı bir video gösterimi katılımcılarla paylaşıldı. Video gösteriminin ardından Azerbaycanlı öğrenciler hazırladıkları tiyatro, halk oyunları ve yerel müziklerle konuklara muhteşem anlar yaşattı.Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova günün anısına başta Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç olmak üzere Azerbaycan Tanıtım Günü’ne emeği geçenlere plaket sunarken, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de Necibe Nesibova’ya fidan sertifikası hediye etti.

Konuklara Azerbaycan pilavının ikram edilmesinin ardından tanıtım günü sona erdi.