Menü


Uluslararası Öğrenciler Engellilerle Hayatı Paylaştılar

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) eğitim gören uluslararası öğrenciler, 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesiyle düzenlenen “Benimle 5 Dakika” etkinliğinde her yaştan engelli bireylerin yaşamına dokunup hep birlikte engellerin aşılabileceğini göstermek adına örnek bir davranış sergilediler.

Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen ve Samsun Büyükşehir Belediyesine ait Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki “Benimle 5 Dakika” adlı sosyal etkinliğe; davetli grubunun yanı sıra OMÜ’nün Azerbaycan, Türkmenistan ve Afganistan uyruklu uluslararası öğrencileri de katılarak engelli bireylerin hayata olan bağlılığına ortak oldular. 

Etkinlikte, engelli çocuk ve yetişkinlerle kısa sürede kaynaşan OMÜ’nün uluslararası öğrencileri onlarla gün boyu bir taraftan şiirler okuyup şarkılar söylerken diğer yandan dans edip mensup oldukları ülkelerin yöresel danslarıyla da sevgiyi ve mutluluğu paylaştılar. Engelli bireylerle her şeyin beraber yapılabileceğini âdeta gözler önüne seren, engellerin zihinlerde olduğuna dikkat çekilen etkinlikte “birlikteyken çok daha güçlü ve mutluyuz” mesajı verildi.

“Üniversitemizle etkileşim ve iletişime geçmiş olduk”

Sosyal sorumluluğun değer katan örneklerinden biri olarak gerçekleştirilen “Benimle 5 Dakika” etkinliğinde, OMÜ’nün uluslararası öğrencilerinin yer almasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar bu program ile Üniversite ile etkileşim ve iletişime geçmelerinin ayrı bir önem taşıdığını belirtti.

“Amacımız hayatı paylaşmak”

Kulüp Başkanı Mehmet Yaşar etkinliğe dair düşünce ve duygularını ise “Bizler geleneksel hâle getirdiğimiz bu etkinlikte bu yıl da yerli ve uluslararası öğrencilerimizin de katılımıyla müthiş bir atmosfer yakaladık. Engelli ve engelli olmayan kişileri bir araya getirip hayatı paylaşmak istiyoruz. Engelli kişileri sosyalleştirmek, engelli olmayanları da bu konuda bilinçlendirmek yönünde bir çabamız var. Bu çabamızın da Samsun’a ve bize yakışan şekilde karşılık bulduğuna tanık olmaktayız. OMÜ’lü uluslararası öğrencilerimizle olan kültürel paylaşımlarımız hakikaten etkinliğimizi daha anlamlı ve renkli hâle getirdi. Emeği geçen ve bizleri yalnız bırakmayan herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle dile getirdi.